zondag 1 april 2018

Houd de dief - Tess Gerritsen
Uitgelezen: Houd de dief - Tess Gerritsen.

Inbreken is levensgevaarlijk...

Kan een dief het hart van een gentleman stelen ?

In de gevangenis had Clea Rice zich voorgenomen de rest van haar leven op het rechte pad te blijven. Maar wanneer ze per ongeluk getuige is van een bloedbad op zee, besluit ze dat alles geoorloofd is om het recht te laten zegevieren. Zelfs haar oude 'vak' weer oppakken: inbreken. Tenminste, als ze voor die tijd niet al vermoord is...

Bij haar eerste poging wordt ze tot haar verbijstering gestoord door nóg een indringer: de chique Jordan Tavistock. Wantrouwen overheerst, maar er vonkt ook iets tussen hen - en dat gebeurt bij de volgende ontmoeting weer. Alleen geven de omstandigheden weinig tijd om daarbij stil te staan. Letterlijk. Want algauw is hun grootste zorg niet een dief en een gentleman wel zo'n goede combinatie vormen... maar of ze lang genoeg aan de dood kunnen ontsnappen om daarachter te komen!

Dit boek is 286 pagina's lang en is van het jaar 1995.

Als ik eerlijk moet toegeven in het begin was het heel verslavend maar de laatste 40 pagina's waren voor mij iets te langdradig.

Jordan en Clea ontmoeten elkaar in een huis. De ene moet geheimen documenten stelen voor een vriendin en de andere moet bewijzen verzamelen voor dingen die nog bestaan terwijl ze eigenlijk op de zeebodem hadden moeten liggen.
Clea ziet voor haar ogen bemanning doodgeschoten worden waaronder 2 mensen waar ze net bevriend mee was geworden. De moordenaars weten niet dat zei mee was met het door hun bezonken schip en weten niet dat zei weet dat de lading niet aanboord was waarvoor ze nu geld vragen.
Zij stapt naar de politie en verteld alles maar de moordenaars doen er alles aan om het tegen te houden, waardoor er een gevecht ontstaat van leven en dood. Waardoor Jordan die de zijn mede inbreekster terug tegen het lijf loopt onbewust hierin ook verzeilt graakt. Hij vertrouwd haar en word verliefd op haar. Ze vertrouwen alleen elkaar en soms ook niet. Maar door al de leugens en bedrogenheid vinden ze elkaar terug na een kat en muisspel van weglopen en elkaar willen beschermen. En ook vinden ze de spullen die niet de zeebodem aangeraakt hebben. De daders en moordenaars worden opgepakt en gestraft.

Vind dit boek één van de minder die ik al allemaal heb gelezen van Tess Gerritsen.

Hebben jullie dit spannend boek al gelezen of een ander van deze schrijfster ?

Mvg borduursaramsades

Oja en een Zalig Passen toegewenst aan iedereen :-)

1 opmerking:

  1. Deze ken ik niet van haar. Heb alleen boeken gelezen uit de Rizzoli & Isles serie. Die zijn allemaal super.

    BeantwoordenVerwijderen

Bedankt voor je berichtje ;-)