vrijdag 30 maart 2018

Film: Red Sparrow (2018)

Een tijdje geleden zijn we de film ” Red Sparrow ” gaan bekijken in de bioscoop.

Tegen haar wil wordt Dominika Egorova (Jennifer Lawrence) opgeleid tot een ‘sparrow’, een getrainde verleidster van de Russische veiligheidsdienst. Dominika leert haar lichaam als een wapen te gebruiken, maar heeft moeite haar eigenwaarde te behouden tijdens de onmenselijke training. In een oneerlijk systeem vindt ze haar kracht en ze groeit uit tot één van de beste aanwinsten van het programma. Haar eerste doelwit is Nate Nash (Joel Edgerton), een CIA-agent die verantwoordelijk is voor de meest gevoelige infiltratie in de Russische inlichtingendienst. De twee jonge agenten komen in een neerwaartse spiraal van aantrekkingskracht en bedrog terecht, wat een bedreiging vormt voor hun carrière, hun loyaliteit en de veiligheid van beide landen. Red Sparrow is gebaseerd op het boek van de voormalige CIA-agent Jason Matthews. De film herenigd Jennifer Lawrence met ‘Hunger Games’-regisseur Francis Lawrence. De cast bestaat verder uit onder andere Charlotte Rampling, Jeremy Irons, Mary-Louise Parker, Matthias Schoenearts en Thekla Reuten.
Bron: Kinepolis

Buiten een paar fragmenten vind ik al bij al dat de film nog goed meeviel van gruwelijke beelden, heb nog ergere gezien.

Leuk was wel hoe dit meisje die in de val gelokt werd door haar danspartner (ballet) en haar nonkel. Waardoor ze in heel dit oneerlijk systeem van moord en zichzelf geven aan de mensen gegraakt is. Uiteindelijk iedereen tegen zichzelf opgezet heeft en een lesje geleerd heeft. Een film van leugens en mensen misleiden, opoffering en marteling.
Waarin ze zowel de Russische veiligheiddienst en CIA tegen elkaar opzet om samen te werken door “het vertrouwen ” te winnen van beide kanten en uiteindelijk het lek opofferd aan te tegenpartij. Maar dit lek is niemand die we in gedachten hebben, maar door haar opoffering heeft ze zichzelf en haar moeder de vrijheid gegeven zoals toen ze nog ballerina was.

Deze film is in het kort te omschrijven een aanrader dus om te bekijken.
Wie heeft hem ook gezien ?

Mvg borduursaramsades

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Bedankt voor je berichtje ;-)